Kışlık Bakımı

Kışlık Bakımı

Mevsimsel bakım kategorilerinden biri olan kışlık bakımı; araçların kış koşullarına adaptasyonu için yapılan uygulamalar bütünüdür. Bu uygulamalar sayesinde, kış mevsimine özgü aşırı sıcaklık düşüşü, buzlanma, kar yağışı, yağmur ve zorlu koşulların araç performansına olan etkisi azaltılır.

Riskli sürüş ortamından en az şekilde etkilenen araçlar, uzun ömürlü sağlıklı kullanıma uygun hale getirilir. Güvenlik kriterlerinin birincil öncelik olduğu kışlık bakımı için araçların kış aylarından evvel; Kasım ayı bitmeden bakıma alınması gerekir. 

Kışlık Bakımı Nasıl Yapılır?

Mevsim koşullarının en yoğun şekilde hissedildiği kış ayları, araçların teknik bakımları konusunda hassas davranılması gereken bir dönemdir. Çünkü bu şartlar zaman zaman sürüş deneyimi, yolcu ve trafik güvenliği gibi hayati unsurları riske atabilir. Soğuk havanın araçlarda yarattığı olumsuz etki, kışlık bakımı uygulamalarının önemini arttırır. Bu bakımlarda temel amaç; oto bakım gereksinimleri karşılanırken kış aylarında şartlara uyumlu materyallerle aracı desteklemektir. Yürür aksamlar adı verilen bölümlere yoğunlaşan bir çalışma prensibi kışlık bakımı işlemlerine hakimdir. Bu uygulamalarda yapılan işlem aşamaları şu şekilde sıralanabilir:
  • Lastik kontrolü/ değişimi
  • Motor koruyucu sıvıları dolumu
  • Elektrik elektronik sistemleri kontrolü
  • Aydınlatma sistemleri bakımı
  • Akü kontrolü/ dolumu
  • Fren sistemleri bakımı
Özellikle lastik değişim uygulamaları kış aylarına hazırlık işlemlerinin mihenk taşıdır. Çünkü zemin şartları kış aylarında sürüş deneyimini olumsuz etkiler ve kaza riskini yükseltir. Nitelikli yol tutuşunun sağlanması, güvenli kullanım kriterlerinin karşılanması için lastik kontrol ve değişimi oldukça önemlidir. Öte yandan fren ve aydınlatma sistemleri de kışlık bakımı uygulamalarında kritik öneme sahip uygulamalardan bazılarıdır. Tüm uygulama adımları, hizmet sağlayıcılar tarafından gerçekleştirilen; profesyonel çalışma alanları arasında yer alır. Bu nedenle kış bakımlarında nitelikli hizmet alabilmek için alan uzmanı servis sağlayıcılar tercih edilmelidir. Nilüfer kışlık bakım hizmeti için randevu oluşturabilirsiniz. Uzmanlarımız konforlü servis deneyiminiz için aracınızı bekliyor olacak.

Sürüş Güvenliği ve Bakım İlişkisi Nedir?

Sürüş güvenliği hem araç kullanıcıları hem de yolcular için kullanımdan kaynaklı riskleri en aza indirmeyi ve araç - trafik ilişkisinin güçlü biçimde kurgulanmasını ifade eder. Bu bağlamda aracın teknik özellikleri ve bakım unsurları, yol – trafik - araç üçgenine olumlu katkı sunmalıdır. Özellikle kış aylarında bu dengenin sağlanabilmesi koşullara bağlı olarak zorlaşır. Bu nedenle kış bakımlarının vaktinde ve özenli biçimde yapılması gerekir.
St Çağdaş Bosch Car Service, Nilüfer kışlık periyodik araç bakımında en iyi markalara hizmet vermektedir. Detaylı periyodik bakım ve onarım için servisimize bekelriz.

İlgili Konular

Bursa Küçük Sanayi

Bursa Küçük Sanayi

Bursa küçük sanayi aslında ilk kurulduğunda çok küçük olmayıp şehrin büyümesi ile doğru orantılı bir sonuca işaret etmiştir.

Rehbere git

MAF Sensörü Arızası

Motor Yönetim Sistemi´nin hayati bir bileşeni olan MAF (Mass Air Flow) sensörü, modern araçların verimli ve sorunsuz çalışması için kritik öneme sahiptir. Bu sensör, motora giren hava miktarını ölçer ve bu bilgiyi motorun kontrol ünitesine iletir, böylece yakıt enjeksiyonu ve hava/karışım oranı optimal düzeyde tutulur. MAF sensörü arızası, motor performansını doğrudan etkileyebilir ve çeşitli sürüş sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden, MAF sensörünün doğru çalışması, aracın hem yakıt verimliliği hem de genel performansı için hayati önem taşır. MAF sensörü arızasının nasıl ...

Rehbere git
MAF Sensörü Arızası
Motor Neden Yağ Yakar

Motor Neden Yağ Yakar

Rehbere git

ABS Beyni Tamiri

Rehbere git
ABS Beyni Tamiri