15 Adımda Kontrol

15 Adımda Kontrol

Araç bakım uygulamalarından biri olan 15 adımda kontrol işlemleri; periyodik bakımlar kategorisinde yer alır. Bu uygulamaların temel amacı; oto bakımları kapsamında araçların ihtiyaç duyduğu risk kontrollerinin yapılması ve yıpranmış bölümlerin onarımının sağlanmasıdır.

Böylece araç kullanımında yıpranma payının en aza indirilmesi, motor sağlığının korunması, araç aksamlarının verim yönünden desteklenmesi ve uzun vadede olası problemlerin engellenmesidir. Tüm bu hedeflerin nitelikli biçimde yerine gelebilmesi için 15 adımda kontrol uygulamalarının profesyonel şekilde kurgulanması önemlidir. Bu bağlamda araç sahiplerinin hizmet sağlayıcı tercihini; alan uzmanı, profesyonel servislerden yana kullanması avantaj sağlar.

15 Adımda Kontrol Nedir?

15 adımda kontrol uygulamaları, araçlarda fiziki muayene ve tetkiklerin profesyonel şekilde yapılması için kurgulanır. Bu planlamalara; aracın kullanım koşullarından etkilenmemesi, mevcut mevsim şartlarına uyumlu müdahale yapılması için uzman uygulayıcılar atanır. Bu sayede bakım ve kontrol yapılacak bölümlere dair nitelikli gözlem ve planlama yapılabilir. Nilüfer 15 adım kontrol uygulama adımları ve kontrol noktaları şu başlıklardan oluşmaktadır:
  • Elektrik ve elektronik sistemleri muayenesi
  • Lastik kontrolleri
  • Aydınlatma sistemleri kontrolü
  • Alt gövde kontrolü
  • Korna kontrolü
  • Fren sistemleri testi
  • Silecek kontrolü/ sıvı ölçümü
  • Motor Sıvıları kontrolü/ ölçümü
  • Akü kontrolü
  • Sıvı kontrolleri/ ölçümü
  • Klima sistemi kontrolü/ muayenesi
Oto bakım ve onarım işlemlerinde olduğu gibi kontrol ve muayene işlemleri için de uzman uygulayıcılara ihtiyaç duyulur. Çünkü ölçüm ve tespit için kullanılan profesyonel ekipmanlar ve alan uzmanı uygulayıcılar daima doğru sonuçlar almanın gereğidir. Bu uygulamalarda nitelikli bakım planları yapılması için ayrıntılı raporlar oluşturulur. Bu raporlar aracılığıyla aracın ihtiyaç duyduğu periyodik, ağır ve öncül bakımların verimli şekilde planlanması sağlanır.

Periyodik Bakım Uygulamalarının Maliyet Tasarrufuna Katkısı

15 adımda kontrol, mevsimsel bakımlar, km başı bakımlar ve ara bakımlar olarak uygulanan işlemler genel olarak periyodik bakım’ şeklinde adlandırılır. Periyodik bakımlar düzenli ve profesyonel olarak uygulandığında, araç sağlığına ve kullanım konforuna katkı sunar. Ancak en önemli katkısı uzun dönem maliyetlerinden tasarruf etmeyi sağlamasıdır. Çünkü aralıklı olarak kontrolü ve bakımı yapılan araçların; ağır bakımlarda ortaya çıkması muhtemel ve maliyetli arıza riskleri, bu bakımlar sayesinde en aza indirilir. 15 adım kontrol aşamaları sürecini titizlikle tamamlıyoruz. Bursa nilüfer 15 adım kontrol işlemleri sayesinde aracınıza full check up yaptırmış olursunuz.

İlgili Konular

Yakıt tasarrufu nasıl yapılır

Yakıt tasarrufu nasıl yapılır

Aracın fazla yakmaması için yapılacak her işlem yakıt tüketimin etkilemektedir. Bütçeyi düşünen ve yakıt tüketimini minimum düzeyde tutmak isteyen araç sahipleri, çeşitli yollara başvurmaktadır. Yakıt tasarrufu; aşırı hız yapmamak, motor bakımı, lastik basıncını kontrol etmek ve lastik değişimlerini yapmak ile doğru orantılı olarak ilerlemektedir. Yakıt tüketimini etkileyen bir diğer faktör ise tüketilen yakıtın cinsidir. Dizel araçların benzinli araçlara oranla daha az yakıt masrafı çıkardığı bilinmektedir. Yakıt Tasarrufu Sağlamak İsteyen Araç Sahiplerinin Dikkat Etmesi...

Rehbere git

Aks Arızası Belirtileri

Aks arızası belirtileri araçlarda çok önemli bir soruna işaret eder. Bu belirtiler dikkate alınmalı ve zaman kaybetmeden bu duruma çözüm bulunmalıdır.

Rehbere git
Aks Arızası Belirtileri
Fren Balatası Bittiği Nasıl Anlaşılır

Fren Balatası Bittiği Nasıl Anlaşılır

Rehbere git

MAF Sensörü Arızası

Motor Yönetim Sistemi´nin hayati bir bileşeni olan MAF (Mass Air Flow) sensörü, modern araçların verimli ve sorunsuz çalışması için kritik öneme sahiptir. Bu sensör, motora giren hava miktarını ölçer ve bu bilgiyi motorun kontrol ünitesine iletir, böylece yakıt enjeksiyonu ve hava/karışım oranı optimal düzeyde tutulur. MAF sensörü arızası, motor performansını doğrudan etkileyebilir ve çeşitli sürüş sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden, MAF sensörünün doğru çalışması, aracın hem yakıt verimliliği hem de genel performansı için hayati önem taşır. MAF sensörü arızasının nasıl ...

Rehbere git
MAF Sensörü Arızası